زولا یک بازی آنلاین در سبک تیراندازی اول شخص یا همان First Person Shooter است که برای اولین بار در سال 2016 توسط شرکت ترکیهای MadByte Games توسعه یافته است . بعد از مدت زمان کوتاهی استودیو بازیسازی ایرانی سورنا گیمز با اضافه کردن محتویات جدیدی از جمله نقشه های تهران و پرسپولیس و سلاح های سرد و گرم این بازی مهیج را برای کاربران ایرانی بومی سازی کند و آن را به صورت رسمی و با زبان فارسی در ایران عرضه کرد .
از مهمترین نقاط قوت بازی Zula رایگان بودن آن است؛ یعنی شما برای دانلود و تجربهی این بازی نیاز به پرداخت هیچ پولی ندارید و میتوانید آن را به صورت Free to Play (رایگان) تجربه کنید که البته خریدهای درون برنامه ای در آن موجود است که خوشبختانه برخلاف بازی های آنلاین دیگر ایرانی که برای خرید های درون برنامه ای با مشکل روبه رو هستیم ، در بازی زولا برای خرید آیتم های مختلف آن ها با محدودیت مواجه نیستیم . تمام آیتم ها و خریدهای درون برنامه بازی زولا (Zula) از طریق کارت های عضو شبکه شتاب قابل انجام هست .
در حال حاضر این بازی تنها برای پلتفرم رایانههای شخصی منتشر شده است اما نسخهی موبایل آن هم بهزودی برای سیستم عاملهای اندروید و iOS در ایران عرضه خواهد شد .
با توجه به این نکته که در سال های اخیر محبوبیت بازیهای آنلاین چند نفره و به لطف عناوین Free to Play افزایش چشمگیری داشته است و بازی آنلاین زولا از این امکانات برخوردار است همواره از جایگاه خوبی بین بازی های ایرانی بهره میبرد و توانسته توجه میلیون ها کاربر ایرانی را به خود جلب کند .
داستان بازی زولا
زولا روایت همیشگی بین خیر و شر در داستانی متفاوت از رویارویی یک گروه تبهکار و یک تیم ضربت بوده که ، دارای کارکترهای متنوعی در بین این دو گروه است . کارکترهای این بازی برگرفته از شخصیت های بازیگران محبوب سریالی است که در پس زمینه ی یک داستان منحصر به فرد به مقابله و جنگ با هم خواهند پرداخت .
در این بازی مهیج آنلاین شاهد وجود حالتهای مختلف برای تجربهی بازیکنان هستیم که این Modeها باعث شده تا از تکراری شدن بازی برای بازیکنان جلوگیری کرده و بازیکنان از بازی نهایت لذت را ببرند . با وجود بهروزرسانیها و ماموریتهای جدید ، این لطف در حق بازیکنان شده است که نهایت بهره از حالت های مختلف بازی برده و سلیقه های متفاوت جامعه زولا را تشکیل دهند .این حالتها عبارتاند از:
- مبارزه تیمی
- تحت تعقیب
- خرابکاری
- قتل عام
- اسکورت
- شکار رئیس
- جنگ گلوله برفی
- مسابقه حذفی
هر یک از این حالتها دارای قابلیتها و روند منحصر به فردی هستند ؛که برخی از آنها نقشهها و سلاح های منحصر به فرد خودشان را دارند .
حالت مبارزه تیمی در بازی زولا
مد مبارزه تیمی یا همان Team Deathmatch یکی از محبوب ترین حالت موجود در این بازی به شمار میرود که در قالب دو تیم ۸ نفره (در مجموع هر دو تیم۱۶ نفر) در مقابل یکدیگر قرارمی گیرند. البته در برخی از نقشهها، تعداد بازیکنان تا ۱۲ نفر محدود میشود که در چنین شرایطی، دو تیم ۶ نفره وارد میدان نبرد خواهند شد. در این حالت مبارزه تیمی در بازی زولا سقف امتیاز ؛ امتیازات میتوانند در محدودهی ۵۰ الی ۲۰۰ قرار بگیرند که توسط بازیکن معین میشود. علاوه بر تمامی مسائل، این امکان هم وجود دارد که در صورت دلخواه، تعیین کنید با کدام دسته از سلاحها وارد مبارزه شوید؛ برای مثال میتوانید تنها از شاتگان یا فقط از نایف (چاقو) برای از بین بردن نفرات تیم حریف، بهره ببرید. همان طور که از حالت Team Deathmatch انتظار میرود، اگر یک بازیکن در جریان مبارزات کشته شود، بعد از چند ثانیه مجددا ریسپان شده و به جریان مبارزه بازمیگردد.
نقشههای قابل استفاده در مد مبارزه تیمی
حالت مبارزه تیمی بازی Zula را میتوانید در نقشههای گودال، برج دختر، تهران، پرسپولیس، نمروت، شهر گالی پلی، کشتی، کارخانه، پاریس، دریاچه، شهر قدیمی، بندر، کارگاه، پناهگاه، مرکز شهر، ایستگاه مترو، تالار عروسی، خارج از شهر، پارکینگ و کافی نت تجربه کنید.
حالت تحت تعقیب در بازی زولا
حالت تحت تعقیب را به عبارتی میتوان همان Wanted Mode دانست. در این مد، تعداد بازیکنان از دو الی شش نفر قابل انتخاب بوده و یکی از بازیکنان، به عنوان شخص تحت تعقیب انتخاب میشود؛ در ادامه، سایر بازیکنان باید تلاش خود را به کار بگیرند تا شخص تحت تعقیب را از پای دربیاورند. بازیکنی که موفق به این کار شود، خودش به کاراکتر تحت تعقیب تبدیل شده و این بار سایر بازیکنان باید به دنبال کشتن او باشند. این روند تا جایی ادامه پیدا میکند که امتیاز یکی از پلیرها به میزان مد نظر برسد (این امتیاز میتواند از عدد ۱۵۰ الی ۱۵۰۰ متغیر باشد و توسط بازیکنان تعیین میشود). مدت زمانی هم که برای این حالت در نظر گرفته، از ۱۰ الی ۳۰ دقیقه است.
نقشههای قابل استفاده در مد تحت تعقیب
نقشههای پرسپولیس، فاولا، کارخانه، پاریس، دریاچه، شهر قدیمی، کارگاه، پناهگاه، مرکز شهر، ایستگاه مترو، تالار عروسی، خارج از شهر و کافینت، مپهایی هستند که میتوانند میزبان حالت تحت تعقیب در بازی Zula باشند.
حالت خرابکاری در بازی زولا
به گفتهی سازندگان بازی Zula، حالت خرابکاری یا همان Sabotage در این بازی اصلیترین مد به شمار میرود. به دنبال همین ادعا هم، در طول این چند سالی که بازی زولا منتشر شده، استقبال بازیکنان از این حالت بیشتر از سایر حالتها بوده است. همچنین، در بسیاری از مسابقات بازی زولا، برگزارکنندگان ترجیح میدهند تا از حالت خرابکاری برای رقابتها استفاده کنند که همهی اینها، دال بر محبوبیت قابل توجه حالت خرابکاری در بازی Zula است.
در این مد هم دو گروه به نامهای گلادیو و زولا در مقابل یکدیگر صفآرایی میکنند که هر یک از آنها میتوانند متشکل از یک الی هشت بازیکن باشند. تیم گلادیو وظیفه دارد تا در یکی از نقاطی که در نقشه مشخص شده، بمب را به کار بیاندازد و در طرف مقابل، تیم زولا وظیفه مییابد تا برای خنثی کردن این بمب طی مدت زمان محدودی، هر اقدامی که لازم است را انجام دهد. با این حال، اگر پیش از کار گذاشتن بمب، هر یک از تیمها بتواند تمام اعضای گروه مقابل را بکشد، به عنوان تیم برنده معرفی خواهد شد.
بازیکنان میتوانند حالت خرابکاری را از پنج الی پانزده راند به دلخواه خود بازی کنند اما به طور معمول، به مانند آن چه که در بیشتر مسابقات رسمی بازی زولا اتفاق میافتد، مد خرابکاری در ۱۰ راند برگزار میشود و مدت زمان آن هم به انتخاب خودِ بازیکنان، از یک دقیقه و ۴۵ ثانیه تا پنج دقیقه متغیر خواهد بود.